FAB. Procesos Agroindustriales y Desarrollo Sostenible (PADES)

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Este Grupo de Investigación tiene como objetivo fundamental fomentar una cultura investigativa en la comunidad unisucreña, formando un grupo interdisciplinario para trabajar en pro de la investigación científica e instituir la investigación como unos de los pilares del desarrollo Agroindustrial. En las siguientes líneas de investigación: Gestión, Calidad y Desarrollo Agroindustrial; Investigación y Desarrollo de Procesos Agroindustriales; Producción, Transformación y Conservación de Materias Primas de Origen Vegetal; Producción, Transformación y Conservación de Materias Primas de Origen

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    Influencie of pretreatments on crystallinity and enzymatic hydrolysis in sugar caane residues
    (2019-09-04) Flórez Pardo, Luz M.; Salcedo Mendoza, Jairo G.; López Galán, Jorge E.
    This research evaluated the effect of different delignification pretreatments (enzymatic and organosolv), on the crystallinity and enzymatic hydrolysis of harvested sugar cane residues. The Crystallinity Index (CrI), the Relative Number of Intensity (Ir), the degree of cellulose mercerization (IIC-%), and the Global Index of Saccharification (GIS) were used as measurement parameters for six different substrates obtained from sugar cane residues (tops and leaves) by different processes. In this characterization, the spectroscopic ty Techniques of Fourier Transform infrared spectroscopy (FTIR), X-ray diffraction and scanning eElectron microscopy (SEM) were used. Substrates to which only organosolv pretreatment was applied, without any further treatment, presented good behavior for the enzymatic hydrolysis and a high CrI, possibly due to the increase of the crystallinity by elimination of amorphous material.